Tim Riswick (NL)

 Naam: Tim Riswick
Geboortedatum: 17-11-1989
Woonplaats: Elst
Educatie: Bachelor Geschiedenis (Erasmus: Glasgow University) & Researchmaster Historische Wetenschappen (onderzoeksstage Stanford University) beide aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Werkzaam als: Promovendus bij de sectie Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen & Bestuurslid Collectiebeheer bij Museum de Kantfabriek (Horst)

E-mail: Tim Riswick

Korte biografie:
Tim Riswick studeerde van 2008 tot 2013 Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij de onderzoeksmaster Historische Wetenschappen cum laude behaalde. Tijdens deze master heeft hij een onderzoekstage aan Stanford University afgerond onder de supervisie van prof. dr. Arthur Wolf. Daarnaast was hij actief als secretaris bij de Facultaire Studentenraad Letteren en heeft hij deelgenomen aan de denktank ‘European Culture’ van de Radboud Honours Academie. Op dit moment is Riswick als promovendus verbonden aan de sectie Economische, Sociale en Demografische Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen, als gastonderzoeker verbonden aan de sectie Sociologie van Consumptie en Huishoudens van Wageningen Universiteit, en als visiting scholar verbonden aan het Program for Historical Demography van Academia Sinica (Taipei, Taiwan). Zijn huidige onderzoek richt zich op de oorzaken van kindersterfte in Taiwan en Nederland gedurende de negentiende eeuw. Tevens is hij werkzaam als bestuurslid collectiebeheer bij Museum de Kantfabriek in Horst.

LinkedIn

Geef een reactie

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 0 at 12:15 am UTC
This month: 6 at 09-14-2021 07:38 pm UTC
This year: 11 at 03-15-2021 12:52 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC