Leren, Schrijven, Tentamens, Bezoek… oftewel druk!

Een tijdje geleden alweer dat ik een stukje getypt heb en eigenlijk nu ook nog niet echt de tijd ervoor maar ik vond toch dat ik weer even een stukje moest typen om iedereen op de hoogte te houden, vooral ook omdat Henrik en Rob deze week bij me op bezoek zijn geweest.

Zon in Glasgow
Ik zou het niet geloven als ik het niet al zelf twee weken meegemaakt had, maar er bestaat zoiets als een zonnige lente in Schotland. De laatste twee weken is het nu al aan een stuk prachtig weer, met af en toe wat bewolking maar dan nog is het goed te doen. Helaas voor mij dat ik dan meestal binnen moet zitten om dan toch eindelijk bij Bachelor scriptie te typen of alvast te leren voor de tentamens. Gelukkig heb ik de oplossing gevonden voor beide problemen: studeren in het park! Aangezien ik geen tuin heb om in te zitten is het park een goed alternatief. Vooral ook omdat je er dan ook meteen een evenement van kunt maken om met een aantal studenten tegelijk ergens in het park te gaan studeren. Op deze manier zijn ook de lunch pauzes altijd erg gezellig, soms te gezellig en dan lopen ze wat uit waardoor je weer minder studeert dan je van plan was. Gelukkig maar dat sociale vaardigheden verbeteren ook een goede oefening is. Hieronder ook wat foto’s der bewijs, zodat het duidelijk is dat ik ook echt leer, en niet alleen maar lol maak hier:

Ook heb ik woensdag mijn eerste tentamen gehad voor Economische en Sociale Geschiedenis waarbij ik me vooral op drie thema’s gefocust had: Vrouwen, WOI en werkeloosheid. Tot mijn vreugde kwamen er een vraag over de veranderde positie van de vrouw na 1945 en over de werkeloosheid tijdens de twee wereldoorlogen dus ik was helemaal in mijn sas. De twee uur die we hadden om de essayvragen te schrijven heb ik daardoor ook goed benut en ik denk dat het wel goed is gegaan. Daarna nog even lekker in de zon gezeten om wat te relaxen maar daarna was het al snel weer tijd om nuttig bezig te zijn voor mijn volgende tentamen van dinsdag over het Romeinse Rijk met een focus op de literatuur. Gelukkig valt dat nog wel mee aangezien ik het meeste al gehad heb en de teksten ook wel grappig zijn om te lezen. Zo staat het Diner van Trimalchio vol met grappige zinnen, die ik me dan ook weer verbeeld, over slaven die als handdoeken gebruikt worden (ofja hun haar dan), vrouwen die altijd natuurlijk kwaadaardig zijn en een spel met een bal waarvan de bal niet aangeraakt mag worden. Dat waren de goede oude tijden.

Henrik en Rob komen op bezoek
Vorige week kwamen ook Henrik en Rob op bezoek en ze kwamen in een keer op het station aan dat ze me ook hadden doorgegeven waardoor ze de prusters Martijn en Bram alweer verslagen hebben in efficiëntie. Die avond hebben we lekker gegeten in mijn flat en daarna zijn we doorgegaan naar een echte pub waar ze al meteen aan de Guinnes gingen. De volgende dag was het tijd om Glasgow te laten zien. Jammer genoeg was het weer abrupt omgeslagen en was er sinds een week zelfs weer een beetje regen. Positief hiervan was dat de universiteit erdoor nog wat mysterieuzer en Harry Potter-achtiger eruit zag en we na de campustoer een goede reden hadden om in een cafe te gaan schuilen. Vervolgens zijn we naar Kelvingrove museum and art gallery gegaan waar Rob zich aan de kunst te goed heeft gedaan en Henrik en ik meer fan waren van de (andere) interessante zaken die ze er hadden. Daarna was het dan toch echt tijd om ook nog even naar de stad te gaan en de Kathedraal en de begraafplaats te laten zien.

Gelukkig was het ondertussen droog en na een tussenstop in het Museum voor religieuze kunst en cultuur (enkel om naar de wc te gaan en wat drinken te kopen) zijn we door gegaan naar People’s Palace. Toen we daar in het park liepen begon de zon spontaan te schijnen waarna Rob en Henrik snel hun zonnenbrillen erbij pakten. Ook zijn we daar nog even naar binnen gegaan en heeft Rob de fontein voor het gebouw nog grondig geïnspecteerd. De vier hoeken van het ‘British Empire’ waren erop afgebeeld en ik was blij verrast dat ik alle delen goed gegokt had: Canada, Zuid-Afrika, Australië en India.

In de avond was er nog een verjaardagfeestje van Hege, de blonde schone uit Noorwegen die Bram en Martijn nooit hebben mogen aanschouwen, wat we in een pub vierden. Het was een gezellige avond vol met intellectuele discussies over het immigratiebeleid en de oorzaken voor slechte integratie en daarna zelfs over het belang van iets nutteloos als kunst (^^). Vooral Rob kon zich druk maken over het laatste en dat werd nog eens extra versterkt door het spraakwater dat hij geconsumeerd had. We lagen daardoor om 2 uur eindelijk in bed. De volgende ochtend moesten we alweer vroeg op (8 uur) omdat we naar Conical Hill zouden gaan zodat beide heren ook het echte Schotland konden zien. Na wat opstart problemen, doordat de metro niet reed voor 10 uur (was even vergeten dat het zondag was), moesten we even snelwandelen naar het centrum waar we alsnog onze trein haalden naar Balloch. Daar werden we echter verkeerd geïnformeerd waardoor we daar gezellig twee uur hebben gezeten om vervolgens dan toch echt naar onze eindbestemming Bamaha te gaan. Eenmaal aangekomen waren we binnen een uurtje op de heuvel, en hier denk ik weer dat foto’s meer zeggen dan mijn woorden.

In de avond zijn we nog naar de Dram geweest waar ze altijd een jamsessie hebben op zondagavond. Aangezien ik wist dat Rob en Henrik wel van muziek hielden hebben we daar de avond nog doorgebracht terwijl de Keltische muziek hun harten vulden vol vreugde en verdriet (of zoiets). De volgende dag was het alweer maandag, de dag dat ze moesten gaan en hun laatste echte Schotse ontbijt kregen. Ik heb ze uitgezwaaid op het station. Zoals te zien was Henrik blij om eindelijk te kunnen vertrekken, terwijl Rob het er toch moeilijk mee had.

Verder
Er is verder natuurlijk ook nog genoeg gebeurd maar de belangrijkste zaken heb ik al wel verteld. Leren, studeren, lunchen, samen eten. Alleen het afscheidsfeestje van Emanual en Koninginnenacht wil ik er nog wel even uitlichten. De eerste goede bekende is alweer naar huis vertrokken. Wel een beetje raar aangezien je elkaar eerst dan elke week ziet en nu het vooruitzicht hebt op misschien ooit nog. Dat is toch anders dan wanneer je vanuit Nederland vertrekt en weet dat je iedereen weer na 5 maanden zult zien. Gelukkig was het afscheidsfeestje er wel een om nooit te vergeten aangezien wat muzikanten vanuit de Dram langs kwamen en we uiteindelijk door de Security van zijn studentencomplex eruit werden gezet. Daarnaast was er gisteravond ook nog Koninginnenacht die we met alle Nederlanders hier in Glasgow hebben gevierd. Dit was ook erg gezellig al keken de mensen ons wel vreemd aan. Vooral ook omdat het gister ook de dag was van de Royal Wedding. Speciaal voor de mensen die net zoals ik het moment gemist hebben hieronder er een foto van. Ik zat namelijk lekker in de zon Petronius te lezen aangezien de trouwerij me weinig kon schelen. 😛 (ik kom er ook net achter dat als je in google kiss intypt je automatisch de invuloptie van william and kate krijgt, dat is toch gewoon te erg).

Zo dat was het wel weer voor nu, ik ga lekker naar bed, morgen weer een dag vol studie en harde arbeid. Alhoewel ik misschien ook wel weer even een uurtje lekker in het park ga zitten. De volgende keer wat over mijn laatste examens, gestress over mijn scriptie (waarvan ik trouwens het eerste deel deze avond af heb gemaakt) en mijn laatste bezoeker: Laurien. 🙂

2 comments

 1. Ha Tim,

  Mooi om te horen dat je ook heel mooi weer mee maakt in Glasgow.
  Het is ook een heel mooi park om in te zitten, dus waarom zou je het niet met leren combineren……
  Het was dus weer zeer geslaagd dat Hendrik en Rob er zijn geweest, kei leuk om te lezen.
  Nou, nog veel succes met je tentamens, niet teveel strssen over je scriptie en geniet van het volgende bezoek.

  groetjes Mam

 2. Ha die Tim!! Heel verhaaltje, haha. Gaat goed daar zo te lezen! Heel veel succes nog met je tentamens en wat je nog allemaal moet schrijven, maar dat lukt je wel zoals altijd. Over een maandje kom je alweer terug, dat gaat snel! Nog heel erg veel succes daar en geniet nog maar, voordat je het weet ga je alweer terug naar horst haha 😛 Groetjes je zusje!

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 1 at 12:04 am UTC
This month: 4 at 10-25-2020 06:08 pm UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC