St. Patricks Day, Commedy, Gala en het einde van de colleges!

Druk, druk, druk is de beste manier om de laatste twee weken te beschrijven. Maar toch heb ik besloten om maar weer eens een blogje te schrijven voor al mijn trouwe fans en vijanden die toch graag horen wat voor leuke dingen ik hier allemaal beleef. Ik zal een aantal hoogtepunten er weer uitlichten want om alles te beschrijven dat is niet mogelijk: 1) Het kost me teveel tijd om alles op te schrijven. 2) Het zou jullie, de lezers, alleen maar vervelen om elke minuut van mijn bestaat te lezen. Mocht deze blog je toch tekort doen aan informatie dan staat natuurlijk nog altijd de optie open om me te mailen, te msnen, te smsen, skypen of zelfs een ouderwetse brief te sturen. Na al deze flauwekul wordt het toch tijd om aan mijn avonturen te beginnen. Maar voordat ik begin nog even een foto van de flatparty bij Emanuel, want deze foto kan ik jullie niet onthouden.

St. Patricks Day (17-03-2011)
Op deze donderdag was het dan toch echt St. Patricksday en dat was ook te merken. Overal op straat liepen mensen in het groen of de Ierse vlag en elke pub was gevuld met mensen. Dit gaf toch nog een beetje verlaat Carnavalsgevoel al beginnen ze hier soms nog eerder met drinken. We gingen weer naar onze stamkroeg voor de donderdagavond en we besloten er een echt feestje van te maken door ook naar de discotheek: “The Garage” te gaan. Dit is een leuke tent, wanneer je binnen komt voor 23:30 anders moet je 5 pond betalen. We dachten extra op tijd te komen rond 23:00 en dit bleek een wijs besluit want er stond een rij van de ingang tot 100 meter verder. Met de rest waarop iedereen gewoon aansloot in de rij bleek dit dus ook de normaalste zaak van de wereld te zijn. Eenmaal bij de ingang stond er een ander spektakel te wachten. We moesten allemaal onze identiteitskaart laten zien en daarna vroeg hij nog waar we vandaag kwamen en wat we die avond hadden gedaan. Na een uitleg te hebben gegeven mochten we uiteindelijk toch doorlopen waar een andere verassing ons stond op te wachten. Een stuk of 13 beveiligers stonden er en fouilleerden iedereen, ik snapte eerst niet eens wat ik moest doen aangezien de beste man met een erg Schots accent sprak. “Empty your pockets” “Okay, did that and then? Where do you want me to leave this stuff” enz. Gelukkig was de beste man erg geduldig en kon ik eindelijk naar binnen waar het feest lastbarste met springkussen en rare groene hoedjes erbij.

Stand Up Commedy Club (22-03-2011)
Op dinsdag gingen we eerst eten bij Marie-Louise en daar kregen we een echte Hollandse maaltijd. Gehaktballen, met aardappelen, groeten en zelfs appelmoes. Want ja, hier in Schotland kennen ze dat niet. Daan (de jongen op de 1e foto die eruit ziet als een figuur uit sesamstraat) wist de weg en we zouden er samen heen lopen. Ironisch genoeg verdwaalde we en moesten we al snel gaan bellen waarna we door Marie netjes werden opgehaald en uiteindelijk toch nog onze welverdiende maaltijd kregen. Na het eten gingen we naar de Commedy Club, een nieuwe uitdaging om Schotse grappen te begrijpen, of in ieder geval proberen te verstaan. De avond was redelijk geslaagd aangezien ik al snel om flauwe grappen lach over bepaalde etniciteiten, dikke mensen, vrouwen, domme mensen en mensen met zelfspot. Dit allemaal kwam ruim aan bod al waren een aantal mensen wel erg voorspelbaar. Het fijne van de avond was dan ook dat er een heel aantal aan bad kwamen en elk maar 10 minuten had.

International Student Organisation Ball (24-03-2011)
Donderdag was het weer tijd voor het jaarlijkse Gala waar iedereen zich aan de dresscode: “dress to impress” moest houden. Op onderstaande foto’s kun je zien of dat gelukt is. Ook was dit de avond dat ik eindelijk een zielsverwant onder de internationale studenten vond die ook in oudheid geïnteresseerd was, helaas wel de verkeerde oudheid namelijk de Grieken terwijl de Romeinen natuurlijk veel beter zijn. Na een discussie van een uur zijn we er beide maar over op gehouden aangezien geen van ons beide van standpunt wilde veranderen. Helaas kwam ik erachter dat Zena (zie foto) naast Oudheid ook Rechten deed en daarin verder wilde gaan voor het geld waardoor mijn waardering voor haar studiekeuze meteen weer daalde. Om weer op serieuze zaken terug te komen, na het eten was er een feest en na een paar rondjes gedanst te hebben (met mensen op het podium die voordeden hoe het moest) was het tijd om wat te drinken en daarna om wat bij te praten. Helaas was het einde van het Gala al om 1:00, al was ik er stiekem best blij mee omdat ik nogal moe was.

Dutch Dinner (26-03-2011)
Zaterdags hadden we ons tweede Dutch Dinner met alle Nederlanders waarvan we weet hadden aan de Glasgow University. Deze keer was er weer een nieuwe Nederlander bij, eentje die promoveert in Geneeskunde op onderzoek naar de veroudering van cellen die Alzheimer patiënten hebben, en of deze anders zijn dan bij normale mensen. Erg interessant dus maar niet in mijn studietraject en daardoor ook een beetje boven mijn pet. Het eten bij Zizzi was ook erg lekker, alleen was het wat jammer dat ik me vergiste in een vraag die de ober me stelde waardoor ik drie bolletjes aardbeienijs kreeg i.p.v. allemaal verschillende. Toch heeft het goed gesmaakt en zijn we daarna nog naar een pub gegaan.

Universiteit gedoe
Behalve alle leuke dingen die al genoemd zijn en de flatparty by Emanuel, het eten bij Emanuel, het eten bij Elke, het eten bij mezelf en de bioscoopfilm ‘The Eagle’ (over Romeinen) waren er ook nog de laatste loodjes van mijn vakken. Ik heb de laatste weken mijn ‘Oral History Project’ afgemaakt, een van de leukere projecten hier al vond Daan dit niet zo. Het ging over het familieleven en het werk hoe dat door onderzoekers wordt beschreven en op welke manier mensen er zelf over vertellen wanneer ze geïnterviewd worden. Mijn conclusie was dat de interviews toch nog een nieuw licht konden werpen op een aantal zaken van het familieleven in de jaren 1960-1980. Daarnaast was het ook tijd voor mijn laatste essay over ‘Strikes and Disorder’ in de jaren 1980. Deze heb ik vandaag eindelijk helemaal afgemaakt en die ga ik morgen inleveren. Ook heb ik nog een punt terug gekregen, voor mijn werkstuk over Augustus, het commentaar was: “This is a good essay that covers several key points required to answer the question” en ik had er een B1 voor. Daarmee was ik dus ook dik tevreden. Ook was dit mijn laatste week colleges en heb ik nu alleen nog drie tentamens en moet ik mijn Bachelor-scriptie nog schrijven.

Na het nieuws gevolgd te hebben in Nederland bleek de Erasmustoren in Nijmegen een hele dag bezet te zijn door studenten die tegen bezuinigingen. Deze studenten kunnen nog wat leren van de studenten hier in Glasgow want hier was een politiemacht van 40 man nodig om iedereen te ontruimen. Als reactie hebben honderden studenten het hoofdgebouw bezet waarop de directie ze weer terug liet in het oude gebouw en de staking dus nog steeds door gaat. Dit wordt nu de achste week, maar gaf deze week wel wat bekijks toen ik ernaast liep. Het viel alleen nogal tegen in vergelijking met de stakingen in mijn werkstuk. 😛

Zo dit was het weer voor nu. Morgen gaan we 4 dagen een deel van de West Highland way lopen. Dit is een weg van Glasgow tot Fort William voor de nieuwschierige mensen die googlemaps al geopend hebben. We lopen hem echter niet helemaal omdat dit te lang zou duren en we het einde toch al gezien hebben. Dus het worden een aantal actieve dagen. En wanneer ik terug kom op donderdag komen mam en pap ook al aan in Glasgow, dus ik moet nog een aantal dingen verzinnen om te gaan doen. 😉 Owja, en ik heb mijn vlucht terug geboekt: 26 mei is de dag dat Tim weer in Nederland lopen mag. 🙂

4 comments

Skip to comment form

  • Denise on 29 maart 2011 at 10:29

  broertje(:

  weer een leuk verhaaltje zeg.
  Veel te druk, en ik ontdek ook nog eens een typfoutje. Maar dat is je vergeven 😛
  Veel plezier met hiken, ookal ben je daar al mee bezig en veel plezier met mam en pap, ik zal goed op het huis letten xD
  als je 26 mei terugkomt, heb ik al vakantie, haha ;p
  geniet er nog maar van en ook weer goed van dat punt dat je gehaald hebt!

  xxxxdenise

  • Ils on 28 maart 2011 at 17:20

  Heej Tim het is weer een leuk verhaal geworden, en aan de foto’s te zien heb je het goed naar je zin. Een echte partyanimal:P
  Veel plezier met je ouders en ik kijk al uit naar 26 mei!! 🙂

  • Bram on 28 maart 2011 at 10:58

  Ach, bezet is een groot woord tim: Het waren volgens mij een stelletje krakers die zin hadden om ergens tegenaan te schoppen. Vandaar dat de Erasmustoren bezet werd. Maar goed dat je naar mij geluisterd hebt en je blog weer eens trouw getyped hebt. Veel plezier met hiken deze week, hoop dat je een beetje goed weer hebt ervoor:)

 1. Heej die Tim…
  Oh wat heb je het druk, druk, druk!!
  Ik sta nu ook op het punt van vertrek naar Nepal.
  Ik hoop je blogs daar ook nog te kunnen volgen en dan zien we ons weer in juni ergens… ik kom 29 mei nl. terug!
  Geniet ze nog , maar dat gaat ongetwijfeld lukken!
  Veel plezier komend weekend met pap en mam…
  gr.Gert

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 1 at 12:04 am UTC
This month: 4 at 10-25-2020 06:08 pm UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC