Oude bekenden en door de stad toeren!

De laatste week werd vooral in beslag genomen door Martijn en Bram. Maandag heb ik eerst netjes al mijn colleges gevolgd waarna ik vervolgens een smsje kreeg dat ze rond 19:00 in Glasgow zouden aankomen met de trein. In spanning stond ik te wachten op het station terwijl de trein uit Edinburgh aankwam, alleen geen Martijn of Bram te bekennen. Na een paar minuten kreeg ik een telefoontje van Bram dat ze op de bankjes zaten bij spoor 3, wat ik raar vond aangezien de trein op spoor 2 was aangekomen. Daarom vroeg ik op welk station ze stonden: Queen Street of Central Station? Waarop Bram zei: volgensmij is dat hetzelfde maar we staan op Queen Street zoals van jou moest. Het nieuwe plan was daarom om te verzamelen bij het grote bord met vertrektijden omdat we elkaar niet konden vinden. Na 5 min gewacht te hebben toch nog maar eens bellen met Bram die vol bleef houden dat Centraal station en Queen Street hetzelfde waren. Uiteindelijk bekende Bram dat hij dus met Martijn op Central station stond en niet op Queen Street. Gelukkig was arriveerde ik 10 min later al op Centraal station en zag ik de beide prutsers staan met hun neus richting de verkeerde uitgang waardoor ik ze van achter kon verassen. Het bleek dat dit in hun reis niet het eerste obstakel was geweest met Bram en openbaar vervoer, maar dat verhaal is aan hun om te vertellen. Die avond hebben we samen gegeten in mijn appartement en vervolgens hebben we nog wat gedronken en wat bijgepraat. Ook overhandigden ze het cadeau dat ze hadden meegenomen: Paprikachips!

De dinsdag stond in het teken van toeren door de stad. Na een echt Engels ontbijt (spek, eieren en toast) hebben we een rondje universiteit gelopen waarna ze samen met mij een college van mijn vak “Scotland the stateless nation” hebben gevolgd. Ik moet erbij zeggen dat Bram zijn aantekeningen van het college nuttig waren, die van Martijn vielen een beetje tegen al was de tekening van een kasteel wel aardig gelukt. 😛 Na de universiteit was Kelvingrove aan de beurt waar we de dode dieren, de Egyptische verzameling (waar een klas het mummificeren aan het oefenen was), en zelfs wat Nederlandse schilderijen hebben zitten bewonderen. Daarna door naar de Glasgow Cathedral en Necropolis om ook het oude centrum te bekijken. Om even van de kou en de nattigheid bij te komen zijn we ook nog naar het museum van religieus leven en kust gegaan, maar alleen om een kop warme chocomel te drinken. 🙂

Na alle bezienswaardigheden moesten we boodschappen doen voor het etentje dat ik had georganiseerd met een aantal van mijn Glaswegian vrienden zodat ze die ook een beetje konden leren kennen. Na het eten was het tijd om helemaal los te gaan, ofja voor hun dan aangezien ik de verantwoordelijke gastheer was. We gingen naar een Cheese en Wine Party dat om 22:00 overging in een club. De muziek was deze keer heel goed maar wel erg hard (al had ik gelukkig mijn oordoppen), jammer genoeg liep de club alleen al snel leeg waardoor we om 1:30 alweer buiten stonden en met de taxi naar huis zijn gegaan. Wel hebben we toen nog even de Barbequeking aangedaan voor een hamburger die we bij Annelies hebben opgegeten. Om deze extra snack er toch weer af te lopen hebben we eerst Inge nog naar huis gebracht om vervolgens dan toch echt in ons eigen bed neer te ploffen.

De woensdag zouden we met de bus naar het Schotse landschap gaan kijken. Naar wat opstartproblemen zijn we uiteindelijk in Milngavie beland waar we een mooie route hebben gelopen, waar we ook even verkeerd liepen. (Raar genoeg had Bram de kaart, waardoor een patroon leek te ontstaan) Gelukkig maakte de schapen die we op onze verdwaaltocht tegen kwamen toch nog wat goed. De laatste mile begon het jammer genoeg te regenen, maar een grote kop chocolademelk hielp hier werderom erg goed tegen. Eenmaal terug in Glasgow moesten de neefjes even bijkomen waarna we bij Ketchup zijn gaan eten (een goede burgertent) om vervolgens toch eindelijk in een echte Schotse pub te eindigen.

Donderdag was de dag dat Bram en Martijn vertrokken zodat ze nog een dagje Edinburgh konden doen. Het was daarbij de dag waarop ik weer gewoon colleges noest volgen en een opdracht voor de volgende dag kon gaan voorbereiden. Het vakantiegevoel was dus onmiddellijk ten einde en de realiteit van studeren in het buitenland kwam toch even hard aan. Gelukkig was er die avond ook Pubnight om toch nog met een leuke activiteit te eindigen. Snel genoeg was het ook alweer zaterdag, de dag dat Myrna met Joost langs kwam. Deze heb ik ook van een mooie toer voorzien en als dank hadden ze pure hagelslag en Nederlandse drop meegenomen. 🙂 Ook die avond eindigde in een echte Schotse pub waar Myrna en Joost voor de eerste keer Schotse wiskey probeerde, maar het bier toch echt veel beter vonden. 😛

Ondertussen de zondag en maandag alweer bezig geweest met mijn volgende opdracht, een Oral History project. Maar het harde werken heeft ook al zijn vruchten afgeworpen aangezien ik voor mijn essay over “het (in mijn mening postieve) veranderde leven van vrouwen in Schotland tussen 1870-1914” een A2 had. (A1 is het allerhoogste dat je kunt halen). De docent zijn commentaar was: “Your approach was high on social and economic history but, you nailed it. Brilliant work” dus ik was er erg tevreden mee en het geeft zeker de moed om verder te gaan. 🙂

12 comments

Skip to comment form

  • Henrik on 16 maart 2011 at 12:10

  Tim, ik kijk al uit naar het tripje samen met Rob!
  Wij gaan er gewoon voor zorgen dat we zonder problemen in een keer zo om en nabij jouw voordeur belanden! 🙂

  Ofzo….

 1. Nou Tim, ik lees het wel, iedereen volgt je op de voet.
  Leuke foto’s ook erbij…….
  Mooi verslag, ben benieuwd of wij eind van de maand uberhaupt in glasgow aan gaan komen……….. als die jonkies al niet de weg kunnen vinden………..
  Maar ja, dan hebben we in ieder geval een heel stuk van schotland gezien als we de verkeerde trein nemen.
  Goed punt weer voor je essay, knap hoor……… doe het je niet na.

  groetjes vanuit een zonnig horst 🙂

 2. ‘Gelukkig maakte de schapen die we op onze verdwaaltocht tegen kwamen toch nog wat goed’ –> explain please. Ik vond het maar domme beesten en mijn schoenen zaten onder de stront!
  Maar Tim, ik vond het supergaaf! Veel te kort, maar gelukkig kom je over 3 maanden al terug en kunnen we je in onze armen ontvangen. Bram kan inderdaad geen kaart lezen, maar laten we het erop houden dat dat komt omdat hij zich niet lekker voelde (vandaar ook dat gezeur). Veel plezier nog in Schotland, we skypen gauw!

  1. Ja juist jou gezicht terwijl je die schapen zag en de poep op je schoenen waren voor mij grappig om te zien. 😛

  • Ils on 15 maart 2011 at 16:23

  Hey Tim,

  Wat een leuk verhaal, ziet er gezellig uit op de foto’s!
  En tsja vergeef die twee heren ze hadden net carnaval achter de rug;)
  En nog gefeliciteerd met je goede punten:) houden zo:P

  Kusjes

  • Bram on 15 maart 2011 at 16:21

  Ja he zeg. Dit is een vreemd land en ze rijden links. Kan ik ook niks aan doen dan ik kaarten rechts hanteer waardoor het niet klopt. Het station lag maar 5 km van je huis vandaan Tim, dat heb je vroeger vast wel een keer gezien. Verder dacht jij op de kaart dat wij ook goed zaten tot ik zei dat we fout zaten (dus niet alles meteen op 1 iemand neer laten dalen monsieur. Ik kreeg de kaart ook maar opgedrongen!

  Verder moet ik zeggen dat het tripje heel geslaagd was. Het weer was best nog wel goed, maar voor mij toch te extreem. Ben nu weer beter^^ Edinburgh is wel veel mooier dan industriestad Glasgow moet ik zeggen, helaas Tim.
  Hopelijk was de chips nog lekker, die verdiende je wel.

  Groetjes,

  Bram

  • Puk on 15 maart 2011 at 15:21

  Pfff.. Prutsers! Leuk dat je een paar gezellige dagen hebt gehad, jammer dat je daarna weer gewoon aan de slag moet :p (ik spreek uit ervaring) En wat een goed commentaar! Hoe zit het puntensysteem daar dan precies?

  Groetjes uit Spanje!

  1. Nou dat snapte ikzelf dus ook al niet helemaal. Maar A1 is het hoogste en F5 het laagste. Bij elke letter heb je dus 1-5 en letters zijn er dus van A tot F. En een D1 of C5 was volgensmij nog een voldoende. 😛

  • myrna on 15 maart 2011 at 11:26

  Hoi Tim,

  Een leuk verhaal!! Het bier vonden wij inderdaad ook beter. Ik sta op het punt om naar groep 8 te gaan, dus de realiteit van werken & studeren is hier ook weer begonnen. Ik ben erg blij dat de drop & hagelslag in goede aarde zijn gevallen. Geniet er lekker van!!!
  De terugreis ging prima en we zijn met de trein gegaan. Die zijn hier trouwens luxer dan de NS, maar bovenal reden ze op tijd. Ik ben zondag met Joost nog haggis gaan eten. Ik vond het erg stoer van mezelf, maar zoals jij zei smaakte het goed. Wel super machtig, dus we hebben beide niet onze bordjes leeggegeten. Daarna hebben we nog foto’s van de lichtjes gemaakt in de stad en al snel in een coma gevallen op de kamer, want de wekker ging maandag alweer vroeg. Wij hebben het super leuk gehad! Bedankt voor de gezelligheid en nu ben je aardig snel weer thuis:D. Nog drie maandjes en ik zie je verhaaltje voor de uni wel een keertje in mijn mailbox. Uiteraard blijf ik je op de hoogte van alles houden.

  Groetjes,
  Myrna

  • Rob on 15 maart 2011 at 06:49

  Tim, dat ziet er weer erg nice uit! En gefeliciteerd met het commentaar op je werk!
  Als ik dit allemaal zo lees dan krijg ik in ieder geval heel veel zin in Pasen! Wel nog een opmerking: je hebt wel erg veel noten op je zang over die twee ‘prutsers’ op het Centraal Station voor iemand die zelf nota bene ooit over een spoorovergang (met duidelijk zicht op het station) heen is gefietst en twee kilometer verder in het dorp ging vragen waar het station wel niet was.. foeifoei!

  1. Juist daarom heb ik die klacht, ik word er altijd aan herinnerd terwijl een misdwaling iedereen kan overkomen. 🙂

    • Rob on 16 maart 2011 at 22:30

    Nee, zo makkelijk lul je je daar niet uit, Tim. Die jongens verdienen een verontschuldiging!

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 0 at 12:13 am UTC
This month: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
This year: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC