Essays, Etentjes en voor tour spelen.

En we zijn weer anderhalve week verder en deze twee weken waren echt de weken van de essays en etentjes naast de normale colleges en activiteiten.

Om te beginnen de eerste twee essays heb ik nu gehad nadat er toch wat moeite in was gegaan. Over die van Augustus heb ik al verteld maar ook het essay over de veranderde status van Schotse vrouwen tussen 1870-1914 moest gemaakt worden. Mijn conclusie luidde dat de situatie wel degelijk verbeterde (met natuurlijk de benodigde demografische gegevens om dat te bewijzen). Aangezien ik van een aantal hoor dat er alleen maar foto’s zijn waar ik lol heb hier ook wat foto’s (als bewijs) van mij hard aan het werk in de bibliotheek waar ik toch wel een aantal uur deze week in gesleten heb. Het is dus helaas niet alleen maar vreugde.

Behalve mijn essays ben ik ook druk verder gegaan met mijn Bachelorscriptie. Na al vaker overlegd te hebben met mijn werkgroepdocent van Sociaal-economische geschiedenis hier heb ik vorige week vrijdag de hele dag in het archief gezeten om de benodigde demografische gegevens over Glasgow te verzamelen. Al deze gegevens vond ik in de rapporten van Medische Officier van Glasgow, allemaal omdat er nogal veel dood en verderf was in de 19th eeuw. Jammer voor de mensen van toen, maar goed voor mij nu.

Na al dat harde werken en nadat mijn essays ingeleverd waren was het natuurlijk ook tijd voor een feestje. Eerst was de traditioneel getrouwe pubavond op donderdag en daarna zijn we uitgeweest in de Oran Mor (Disco in de kelder van een kerk) waar het erg gezellig was.


Behalve de avond uit na mijn essays had ik gelukkig ook nog wat afleidende activiteiten tussendoor waarvan verrassend veel etentjes. Een avond was het hier pannenkoekenavond (waarvan de oncharmante foto maar het was helaas de enige die er gemaakt is), een avond bij David (schot) een Dutch Dinner, twee keer bij Emmanuel gegeten die allebei de keren ons versteld liet staan van zijn Duitse kookkunsten en vijfgangendiner en een keer bij Elke een maaltijdsoep voordat we naar de Pubquiz gingen.

Verdere activiteiten deze week waren weer de movienight en ook weer een Pubquiz. Deze keer hebben we werderom niets gewoon en niemand snapte de onze teamnaam: Dubbel Dutch. We zaten deze keer wel in de middenmoot mede dankzij mijn kennis van intromuziek van een aantal series. Raar genoeg wist ik The Big Bang Theory, Saved by the Bell, Desperate Housewives en Gilmore Girls te benoemen. Al kwamen we er zelfs achter dat een aantal mensen in onze groep de roddelbladen toch goed bij hield aangezien ze zo de ouders van het kind Honey Pop konden noemen. De dag daarna had ik een rondleiding van een groep Nederlandse studenten, althans dat dacht ik. Toen ik vrolijk begon met de zin “Ah nu kan ik weer eens Nederlands praten” keken 10 studenten me verward aan. Toch maar in het Engels gevraagd of ik Nederlands kon spreken, waarop ik het antwoord kreeg: “Please don’t speak Dutch, we are Swedish”. Het bleek dus dat erg nog een groepje Zweden over was en ik was weer eens net iets te enthousiast geweest door als eerste van de Nederlandse rondleiders een groep over te nemen. De rest van de rondleiders had dus wel Nederlanders. Gelukkig is het allemaal wel goed gedaan en heb ik ze zelfs soms nog een succesvol Engels grapje kunnen maken (tenminste dat hoop ik anders lachte ze om mijn uitspraak). Ook zijn we deze week weer naar een Caleigh geweest wat erg grappig was en gelukkig zijn daar geen foto’s van. 😛

Zo dat was het wel weer, deze keer wat minder tekst en wat meer foto’s. De komende week zijn Bram en Martijn op bezoek tot donderdag en vrijdag/zaterdag komen Myrna en Joost langs. Dus volgende week weer een nieuwe blog aangezien er deze week weer veel meer leuke activiteiten op het programma staan. 😉

2 comments

  • Renee on 8 maart 2011 at 11:54

  hee Tim,

  charmante foto hoor;). studie ze nog de komende tijd en heel veel plezier volgende week met Bram en Martijn!!

  liefs, Renee

  • Ils on 8 maart 2011 at 11:26

  Hey Tim!!
  je hebt ondertussen al bezoek waar je gelukkig wel Nederlands mee kunt praten:) altijd fijn. Hopelijk komt er nog wat zinnigs uit die twee kels want al dat bier met carnaval doet geen goed:P
  Veel plezier nog daar
  Kusjes

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 0 at 12:13 am UTC
This month: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
This year: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC