Hiking, Films, Muziek en Loch Ness.

Twee weken geleden was mijn laatste blog, wat erop neer komt dat ik eigenlijk deze keer heel veel te vertellen heb. Ik zal het toch maar beknopt houden aangezien het dan gemakkelijker oftewel sneller te lezen is. En aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden moet dat deze keer toch wel goed komen. 😉

Zondag (6-02-2011)
Het was zondag en na een dagje studeren was het tijd voor andere activiteiten. We hadden afgesproken om een stukje met de bus buiten Glasgow te gaan om toch eens wat anders dan de drukke stad te zien. Na een klein half uurtje met de bus kwamen we aan in een dorpje met ongeveer 10 huizen wat ook meteen het eindstation was van de bus. Zoals te verwachten was met Schots weer regende het helaas. We moesten alleen nog een uurtje wachten omdat een van onze mede-hikers vertraging had met de bus. We besloten daarom om in het enige café/toeristenwinkel te gaan zitten, lekker droog en wam, totdat ze er was. Nadat alles goed begon doordat ik tegen een tafel aanstootte waardoor een vaas met water omviel (wat ik netjes heb opgeruimd) kregen we onze chocomel met slagroom en marshmallows (wat trouwens echt aan te raden is ook al had het de belachelijke naam van een Super Dooper Chocolat). Een uur later was het opgehouden met regen en toen zijn we door een stuk bus gelopen, vervolgens een heuvel opgelopen waar de schapen ons vriendelijk begroette. Verder ook nog een waterval gezien en op het einde van onze middag kwam zelfs de zon een beetje doorzette. Al met al dus een geslaagde dag die eindigde met samen eten koken op Elke haar kamer. Voor de foto’s die een betere impressie geven, al zeg ik het zelf, klik hier.

Rest van de week: Maandag-Zondag
Maandag zijn we naar een pubquiz gegaan die jammerlijk is geëindigd voor ondanks dat we niet laatste zijn geworden en dinsdagavond was er een movie night met de Nederlandse film: Black Book! Woensdag was er weer een avondje met de International Banter waar we allemaal een gerechtje moesten maken zodat we uiteindelijk een heel diner hadden. Ik had ervoor gekozen om gevulde eieren te maken, iets wat ik nog nooit gedaan had, maar het leek me niet zo moeilijk. Na alle ingrediënten gehaald te hebben en alles lekker door elkaar gemixt was merkte ik echter dat ze hier hele zure mayonaise hebben. Sowieso kijken ze je hier altijd raar aan als je ergens mayo opdoet, ketchup is hier meer de maatstaaf. Om de zure vulling toch iets zoeter te maken besloot ik er maar om er een rode paprika bij te mixen, wat gelukkig een succes was en kreten als “Tim, your eggs are really good” opleverde samen met wat gelach. De donderdag hadden we weer een pub night en daarna een Valentijnsparty in een club. Feestje was leuk al gingen een aantal mensen wel erg tekeer in de kooi die er stond.

Zaterdags was er vervolgens een housewarmingparty van een aantal Zweedse dames en zondag zijn we nog met een aantal naar de bios geweest om ‘The King Speech’ te kijken. Dit hebben we gedaan in de grootste bios van Glasgow, deze had wel 11 verdiepingen en zo’n 19 zalen. Wanneer je buiten staat dan kun je ook alle trappen omhoog zien omdat de wand helemaal van glas is. De film was wel aardig en de popcorn was erg lekker, alleen verkochten ze het in veelte grote zakken. De helft bleef gewoon over.

Maandag (14-02) tot Donderdag
Deze week was vrijwel hetzelfde als de vorige aangezien bepaalde zaken zich gaan herhalen zoals de Movienight op dinsdag, het samen eten op woensdag en de pubnight op donderdag. Toch was er ook iets anders, het was de week van de liefde aangezien het maandag Valentijnsdag was. Overal liepen mensen op maandag met rode hartjesbalonnen rond en de rest van de week was er een fanatieke Christelijke studentenvereniging bezig met vanalles en nog wat te promoten. De meeste zaken waren iets te Christelijk georiënteerdvoor ons en daarom hebben we maar weinig hieraan deelgenomen. Tegelijkertijd was dit ook de week waarin ik aan mijn eerste grote essay begonnen ben (om jullie toch ook maar even aan mijn verplichte educatieve opdrachten te herinneren) waarin de vraag centraal staat of keizer Augustus daadwerkelijk Rome in steen aantrof en een marmere stad achterliet. Alle teksten zijn nu gelukkig gelezen en ik ben al een stuk op weg met mijn essay (van 2500 woorden). Ik zal jullie al een hint geven over het antwoord: Augustus zijn uitspraak klopt deels. 😛

Vrijdag
De dag dat ik een eureka moment had voor mijn Bachelorscriptie nadat ik met een docent hier over de bronnen die ik nodig heb voor mijn scriptie had gesproken. Alles wat ik nodig heb aan demografische gegevens over Glasgow ligt gewoon hier in het Department en omdat Glasgow in de 19e eeuw in zo’n slechte staat was had het een eigen medisch officier die dus vanalles aan demografische gegevens bijhield. Lang leven dood en verderf in 19 eeuwse industriesteden laten we maar zeggen. Daarna toen ik thuis kwam had ik een mailtje over mijn tentamen dat ik hier in Glasgow had gemaakt. Eerst leek het erop dat het tentamen door de post was kwijtgeraakt, maar naar drie weken was het toch uiteindelijk aangekomen. Ook was het nagekeken en geloof het ook niet maar ik had er een 9 voor. Moet voordat al mijn Nederlandse tentamen maar hier maken. Om deze dag compleet te maken ben ik die avond naar The Dubliners geweest samen met Anoek die ook van deze muziek hield (Iers/Schotse muziek). Dit was ook heel erg leuk en ik heb van de muziek, de gedichten en de grappen tussendoor genoten!

Zaterdag: Iverness
Ging ik op mijn eerste weekendtrip, en het regende best hard maar dat mocht de pret niet drukken. We zouden naar Iverness rijden en een aantal leuke tussenstops maken. De eerste tussenstop was in een klein dorpje waar eigenlijk weinig te zien was, en het regende ook nog jammer genoeg. Toch maakte de koekjes die Elke zelf gebakken had alles goed. Weer in de bus gingen we gezellig verder met het discussiëren over vanalles (voornamelijk het weer aangezien het was gaan sneeuwen) samen met het leren van nieuwe Hongaarse woorden: Bozmack! Het blijft toch grappig dat je altijd eerst de scheldwoorden leert en dan pas hallo. Onze tweede stop leek spannender te worden dan de eerste, er was namelijk een echte vistrap (verschillende bakken met water steeds wat hoger zodat de vissen de rivier op kunnen zwemmen op de plek waar een waterkrachtcentrale was). Hojiat (de president van de Internationale studentenvereniging) verzekerde ons dat er vissen te zien waren en dus gingen we op pad. Na bijna uitgegleden te zijn over de sneeuw en na het ontwijken van alle sneeuwballen waren we eindelijk bij de vistrap aangekomen, er was alleen geen vis. 😛 Na weer in de bus te zijn gegaan verzekerde Hojiat dat hij zou regelen dat het zou stoppen met sneeuwen en dat we zon kregen, niemand geloofde hem natuurlijk. Toen we in de buurt van Iverness kwamen stopte het toch ineens met sneeuwen en even later begon de zon zelfs te schijnen, en niet lang daarna hoorde we door de luidsprekers: “Guys! Look what I arranged for you, if I promise you something, it will be done. I called God and I arranged some sun for you, are you happy now?” We lagen allemaal in een deuk aangezien je Hojiat moet voorstellen als Fez van de 90 show. Eenmaal in Iverness hebben we een stuk gelopen, het kasteel gezien, het bos en de stad zelf. Na het eten zijn we nog uitgegaan in een plaatselijke kroeg en daarna zijn we nog gaan zitten in de louge waar we rare gesprekken op gang kwamen doordat een meisje dat ik niet bij de naam ga noemen zich afvroeg of jongens wel verkracht konden worden. Gelukkig heb ik die nacht niet van zulke dingen gedroomd maar wel van chips met curry, heel raar allemaal.

Zondag: Loch Ness
Op zondag ging de wekker al om 7 uur wat het officieel de vroegste ochtend maakte dat ik hier in Glasgow ben opgestaan. Toen we wilde gaan ontbijten was er net een voetbalteam (ofja de begleiders ervan) bezig met het maken van ontbijt, na even netjes gewacht te hebben konden we zelf aan de slag om toast te maken. Ook hadden we het geluk dat het voetbalteam nog wat spek over had, dat mochten wij opeten als we wilde, dus dat hebben we natuurlijk gedaan. Uiteindelijk gingen op weg naar Loch Ness, datgene waar we voor gekomen waren. Eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum leken we Nessy al gevonden te hebben. Ze was helaas van plastic en dobberde op een klein meertje bij het museum. Alle Chinezen vonden het toch geweldig en moesten er allemaal mee op de foto, hoezo vooroordelen kloppen niet. Even later gingen we dan op weg naar het kasteel, of beter gezegd, de ruïne die er nog stond. Vooral de omgeving was erg mooi, maar dat kun je beter zien op de foto’s die ik dit weekend gemaakt heb hier. Ook zat erg nog een ander raar wezen in het water dat we hebben gespot. Het was de Zweed Johan die perse in Loch Ness gezwommen wilde hebben, ondanks het koude water. Op de terug weg naar Glasgow zijn we langs prachtige bergen gereden en werden we vergezeld met prachtige Schotse muziek (die de meeste maar irritant vonden) 😛 Ook vertelde de buschauffeur nog een aantal verhalen over de plekken waar we langs reden, zelfs een aantal dingen die we bij Schotse geschiedenis gehad hadden. Het bleek alleen wel dat hij soms een beetje in de war was en de zaken toch iets positiever voor de Schotten afschilderde. In Glasgow zijn we nog snel wat gaan eten bij de BarbequeKing om daarna toch maar snel naar huis te gaan om wat uit te rusten.

Zo dat waren de laatste twee weken in een notendop, zal proberen de volgende keer wat sneller te zijn met de volgende blog. 😉

7 comments

Skip to comment form

  • Denise on 23 februari 2011 at 15:07

  ha die tim!!
  zo te lezen gaat het aardig goed met je daar.
  je hebt het bijna nog te druk om een nieuwe blog te schrijven, haha.
  Heel fijn om te lezen dat je weekendje ook heel leuk was!
  je verveelt je geen een moment daar, haha!
  ik mis je wel een beetje hoor, al dat geklier ;p
  dat zal wel weer allemaal komen als ik terug ben, haha.
  geniet er maar van!
  liefs van je kleine zusje ;p

 1. Heej die Tim,

  Volgende keer maar eens ergens gaan studeren waar het weer beter is!!
  Programma is leuk…het weer een beetje kl…….
  Maar we zien dat je je wel ammuseert wah!
  Tot en volgend blog….
  gr.G(e)ert

  • Bram on 21 februari 2011 at 21:42

  Verveling is iets wat jou vreemd is zie ik wel. Ga zo door Timmetje dan is 7 maart zo daar:P

  1. Bram ik heb geen tijd om aan 7 maart te denken, eerst twee essays afschrijven dan heb ik tijd om te gaan verzinnen hoe ik jullie ga vermaken haha.

  • Puk on 21 februari 2011 at 21:36

  Ah leuk! Weer een verhaaltje, ofja, zegmaar verhaal/boek! Heel leuk om weer te lezen, volgens mij verveel je je geen moment. Heel veel plezier daar nog en gedraag je een beetje hè!

  xx

  1. Puk je kent me toch? Ik gedraag me altijd 😉

    • Puk on 21 februari 2011 at 22:17

    Juist.

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 0 at 12:13 am UTC
This month: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
This year: 6 at 01-16-2020 10:42 am UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC