Bezoek, de Taipei Zoo, Tempels, Star Wars en Sun Moon Lake

Op dinsdag 15 december was het zover, Marie zou aankomen op het vliegveld rond 18:30. Een mooie tijd want dan kon ik overdag nog werken en iets eerder gaan om haar op het vliegveld op te halen. In de middag besloot ik maar eens te kijken of het vliegtuig vertraging had. Maar wat bleek: wonder boven wonder had het vliegtuig geen vertraging maar zou het meer dan een uur eerder landen! Snel moest ik dus de metro in en vervolgens de juiste bus zoeken om naar het vliegveld te gaan. Gelukkig was ik nog net op tijd op het vliegveld om haar met open armen te ontvangen.

De dagen nadat Marie hier was hebben we Taipei bekeken en zijn we als eerste naar de dierentuin gegaan. Voor 60 TWD (= 1,50 euro) konden we naar binnen in wat de mooiste dierentuin van Azië is (volgens de reclamefoldertjes van de dierentuin zelf). Maar ik moet bekennen, dat het inderdaad een erg mooie dierentuin is. En het meest bijzondere is dat ze maar liefst twee reuzepanda’s hebben. Marie was hier wederom erg mee in haar nopjes (ze had ze het jaar ervoor ook al gezien). Vooral fijn was het dat het zo in de winter op een doordeweekse dag lekker rustig was waardoor we op ons gemak door de hele dierentuin konden lopen. Ofja lopen, we hebben ook een stukje in een nep treintje gereden. Nep omdat het een auto verkleed als een trein was, een beetje jammer dus. De dierentuin was trouwens ook versierd voor de kerst (maar meer over kerst en nieuwjaar in Taipei in het volgende blog).

IMG_20151216_155307

P1040924

Omdat de nieuwe Star Wars film net was uitgekomen konden we (lees ik) het natuurlijk niet laten om naar deze film toe te gaan. Ondanks dat Marie niets heeft met films en series waar ‘Star’ in de titel zit, besloot ze om gezellig mee te gaan. Het uitkiezen van een bioscoop was nog best lastig, omdat er in het centrum van Taipei al meer dan 10 zijn. We besloten echter om naar de dichtstbijzijnde te gaan dicht bij de Taipei 101 zodat we daar ook nog wat konden rondlopen. Alles was daar prachtig versierd voor kerst, en er was ook een heel plein aangekleed speciaal voor de Stars Wars film. Bijna even populair is hier trouwens de nieuwe Snoopy film, waarvan ook vanalles opgesteld stond. Nadat we eenmaal de kaartjes hadden besteld (na gedoe met verschillende baliemedewerkers die te weinig Engels verstonden om te snappen dat we naar Star Wars wilden) konden we ons drinken en popcorn ophalen. Verrassend was dat we bij onze selectie van drinken en popcorn allerlei spullen (notitieblokje, speciale beker, emmer die als spaarpot dient) kregen. Maar deze spullen waren niet van Star Wars, nee ze waren van Snoopy. Marie was dus erg in haar nopjes dat ze deze spullen kreeg. Uit betrouwbare bron weet ik zelfs dat ze deze goodies het leukste van de hele film vond…..  Over de film zal ik verder niets verklappen, behalve dat het een echte Star Wars film is, waarvan ik het jammer vind dat de verhaallijn en sommige scenes een beetje hetzelfde zijn als eerdere films.

P1050052

Een andere dag hebben we ook nog twee tempels bekeken die we nog niet eerder gezien hadden. Een tempel was opgedragen aan Confusius en de andere gewoon aan de lokale goden. Beiden zijn erg mooi zoals hieronder op de foto’s wel te zien is.

P1050274 P1050261

Owja, Marie haar wens is in vervulling gegaan door bij Hello Kitty te eten (ja er is hier een restaurant geheel in Hello Kitty style).

P1050083

En dan was er natuurlijk nog onze geplande vakantie naar Sun Moon Lake. Nu kan ik natuurlijke elke minuut beschrijven van dit prachtige meer en de bergen en de tempels die eromheen liggen, maar ik denk dat foto’s meer zeggen dan mijn woorden op het internet. Kort samengevat was het er ideaal weer (20-25 graden met zon) en hebben we op de boot gevaren, alle tempels bezocht en zelfs een dagje om het meer heen gefietst. Fijn was vooral dat het hier ook weer erg rustig was omdat het geen hoogseizoen was en de Taiwanezen pas met Chinees nieuwjaar twee weken vakantie hebben. Het was daarom een mooie plek om weer even volledig tot rust te komen en van de prachtige natuur en cultuur die onze wereld bezit te genieten. Ook wil ik toch even vermelden dat Marie deze dagen wederom in haar nopjes was: natuurlijk kon ze weer veel tijd met mij doorbrengen, maar ze heeft ook verschillende schattige en mooie souvenirs op de kop getikt en een mevrouw in een tempel heeft haar geleerd hoe ze moest mediteren en de goden om gunsten kon vragen.

P1050726

 

P.s. Mocht het misschien niet duidelijk zijn: ik ben gedurende de laatste week natuurlijk ook in mijn nopjes omdat Marie me gezelschap houdt

Foto’s Sun Moon Lake

 

 

1 comment

  1. Mooi dat jullie zo genieten, mooie foto”s ook…

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 1 at 08:22 am UTC
This month: 2 at 08-05-2020 05:01 pm UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC