Oriëntatie

Donderdag, vrijdag en zaterdag heb ik mijn Oriëntatie gehad waarin vooral veel nuttige en praktische informatie werd verteld.

Donderdag was wel een spannende dag aangezien het de eerste keer zou zijn dat ik de andere Eramus-studenten zou zien. Ik had met Elke afgesproken dat ik haar zou komen ophalen om vervolgens naar het Boy Orr gebouw te lopen waar we onze eerste kennismaking met de universiteit hadden. Toen we er waren en wat zaten te praten kwamen we tot onze verbazing steeds meer mensen tegen die niet alleen van het Erasmus-programma kwamen maar ook nog eens uit Nederland, en veel zelfs uit Nijmegen. In totaal bleken er zo’n 8 Nederlanders te zijn en daarmee waren we een van de grootste groepen. Best grappig dus, ga je studeren in het buitenland kom je zoveel Nijmegenaren tegen. Dat was trouwens ook het moment dat ik Daan in persoon ontmoette. Hij is ook een Geschiedenis student, alleen dan meer op politicologie georiënteerd. Het bleek dat we twee vakken hetzelfde hebben dus dat is weer mooi meegenomen.
De rest van de middag heb ik voornamelijk doorgebracht andere Erasmus studenten te leren kennen door meteen maar in een pub te gaan zitten. Behalve alle Nederlanders waren er ook een Franse Belg (Alexandre) en twee Duitsers bij (Manuel en Juliann). En op een of andere manier doet Manuel me heel erg aan Rob denken. Hij heeft langer haar, ongeveer dezelfde bril, zelfde humor, drink witte wijn en ik kan het goed met hem vinden. Best raar dus eigenlijk. Maar om niet verder af te dwalen, na de pub moest er ook nog gewerkt worden omdat ik nog naar alle secretariaten moest gaan om al mijn vakken te bevestigen en me in te schrijven voor de werkgroepen. Die avond was er een Social Event met ‘fingerfood’ waar ik nog meer mensen heb leren kennen waar ik de naam al allemaal niet meer van ken. Ook kwam hier de Internationale Studenten Vereniging ten tonele, en de president ervan was best grappig om te zien. (lees hij maakte geen grappen maar door zijn manier van doen kon je er het beste maar om lachten). Daarna zijn we ook weer naar de pub gegaan waar een hele nieuwe groep duitsers en nooren ook meegingen. Die avond vertelde Elke ook dat ze vroeger Roze lego had en sindsdien heeft ze de bijnaam PLL, oftewel Pink Lego Lady. Het was dus erg gezellig. 😉

Vrijdag was voornamelijk de bustour door Glasgow erg interessant, weer vanalles geleerd en weer een aantal mensen beter leren kennen. Die avond was er een “Haggis” avond georganiseerd door een groepje studenten uit Glasgow. Voor degene die niet weten wat het is, het is een traditioneel schots gerecht en de rest mag je googlen. We waren hiervoor uitgenodigd op het Social Event door een jongen die vertelde dat we gewoon om 19:00 voor de hoofdpoort van de universiteit moesten staan. Van de Nederlanders bleven alleen ik en Elke over maar gelukkig waren Alex, Julian en Manuel er ook, samen met nog twintig anderen. Toen we eenmaal in de flat waren gearriveerd mochten we allemaal gaan zitten en kwam er toch voor ons allen een bord met haggis. Het zag er een beetje uit als gehakt dus op hoop van zegen heb ik toen toch maar een hap genomen. En om eerlijk te zijn op een schaal van vies, neutraal en lekker zit het toch wat boven het neutraal in. Het viel dus allemaal mee en iedereen heeft netjes zijn bordje leeggegeten.

Zaterdags zijn we naar Edinburgh gegaan en hebben daar ook een guide gekregen die traditioneel gekleed was in een kilt. Na de tour hebben we nog wat rond gelopen om vervolgens weer terug te keren naar Glasgow. Die avond zijn we nog lekker gaan uiteten om vervolgens naar het “Ceilidh” feest te gaan van de Internationale Studentenvereniging. Een Ceilidh is een schotse dans die er ongeveer zo uitziet als op onderstaande afbeelding. Het was gelukkig niet zo moeilijk wan 4 van de 5 dansen lukte me gewoon, dus dat zegt genoeg.

Na het Ceilidh feestje zijn we doorgegaan naar een club. Er is hier dus een groot verschil tussen een café, een bar en een club. In een café kun je alle mogelijke soorten koffie krijgen, in een bar alle mogelijke soorten bier en daar zit je bij. In een club daar is bier ongewoon en is wiskey of een andere mix-drank gewoon en ben je verplicht te dansen. Ook deze club was wel leuk alleen sluiten ze hier al om 2:00. Dat is dus wel wat anders dan in Nederland. Daarnaast was er op het einde een probleem met mijn jas waardoor ik mocht wachten tot alle jassen waren opgehaald, gelukkig heb ik mijn jas wel weer terug kunnen krijgen om daarna lekker in mijn bed te kruipen.

Zondag, oftewel vandaag heb ik vooral gewerkt aan een groepsessay dat nog af moest. Gelukkig heb ik toch aardige huisgenoten die steeds weer met iets aan kwamen zetten. Op onderstaande afbeelding zijn te zien een bakje met ijs en een bordje met nachochips in zelfgemaakte dip van mijn Indiase huisgenoten. Ook vanavond kreeg ik nog een groot Subway broodje, een blikje drinken en een zakje chips die hij had meegenomen van het werk. Ik wordt hier dus kortom verwent.

Samengevat dus veel mensen leren kennen waar ik miss nog 25% van bij naam ken. Maar dat komt vanzelf wel aangezien ze bijna allemaal toegevoegd zijn op facebook. Dan blijkt zoiets toch heel erg handig. Maar het lijkt dus allemaal wel mee te vallen, tot nu toe dan. 😛 Moet toegeven dat het ook al weken geleden lijkt dat mijn afscheidsfeestje enzo was, terwijl er nog niet eens een week om is. Dus dat is wel een goed teken. Komende dagen de eerste colleges en waarschijnlijk ook zelf georganiseerde sociale evenementen. Maar hoe dat precies in elkaar zit bewaar ik voor mijn volgende blog.

4 comments

Skip to comment form

  • Denise on 12 januari 2011 at 16:34

  Hey Tim,
  leuk verhaaltje! (:
  Zo te lezen heb je het wel naar je zin daar! (:
  De foto’s zijn ook erg leuk, vooral waar je op danst, hihi xd
  Heel veel plezier en heel veel groetjes uit horst.
  veel groetjes denise

  • Bram on 10 januari 2011 at 12:35

  Mooi dat het uiteindelijk toch goed smaakte:) @Robje, als Tim het zo beschrijft is het vaak niet positief, dat weet je toch:)

  Leuk verhaal Tim, hou ons op de hoogte van je doen en laten (vooral je doen).

  • Ils on 10 januari 2011 at 11:11

  Heej
  haha wat een leuk verhaal! knap dat je die haggis helemaal opgegeten hebt hoor:) ik zou het je niet na doen.
  En ik ben ook wel benieuwd naar die manuell haha
  Als je het maar leuk hebt daar!
  Heel veel groetjes vanuit melderse

  • Rob on 10 januari 2011 at 00:09

  Helleu!

  Mooie verhalen en mooie foto’s, volgens mij heb je het prima naar je zin daar :P. Ontroerd ben ik ook a. door je enigszins megalomane doch zwaar aantrekkelijke header met ingebouwd Caesar Tim-hoofd b. door je verwijzing naar mij in je blog :). Ik ben benieuwd hoe die Manuell er dan wel uit mag zien en of ik me beledigd moet voelen.
  Veel plezier nog en viele Gruße!

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 2 at 04:07 am UTC
This month: 2 at 06-01-2020 04:07 am UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC