Glasgow, de eerste dagen!

Dinsdagochtend begon het avontuur al vroeg toen ik met mam en pap naar Schiphol reed. Vanaf Schiphol zou ik namelijk naar Edinburgh vliegen. Na een ongelofelijke lange incheckrij was ik eindelijk aan de beurt met het inchecken van mijn koffer, 20,2 kilo precies. Dus mijn koffer mocht nog net mee zonder extra te betalen. Daarna moest ik al snel afscheid nemen van mam en pap omdat die niet tot aan de gate mee mochten lopen. Eenmaal door de beveiliging verliep alles soepel en stond ik al snel, als een van de eerste, bij de gate. Even later was ook Annelies er. Zij is een taalkundige die ook 5 maanden in Glasgow gaat studeren en met wij ik informatie heb uitgewisseld via de mail over de reis en het onderkomen in Glasgow. Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten bleek de derde persoon in onze rij ook een student te zijn die in Glasgow ging studeren, nog wel van de Radboud Universiteit. Zodoende had ik al kennis gemaakt twee studenten in Glasgow voordat ik in Glasgow was. Nadat we geland waren hebben we wat gegeten namen we de bus naar het treinstation en vervolgens de trein naar Glasgow. In de trein kregen we de eerste kennismaking met een echte Schot, een oude mevrouw begon namelijk tegen ons te praten waardoor we weer wat wijzer werden over Schotland en de stad Glasgow. Eenmaal in Glasgow ben ik samen met Elke met de metro naar de dichtstbijzijnde halte voor mijn kamer gegaan. Elke en Annelies moesten namelijk allebei nog een kamer zoeken en zitten daarom nog steeds in een hostel.

Na vijf minuten gelopen te hebben kwam ik uiteindelijk aan bij mijn kamer, althans dat hoopte ik vurig. Otago street nummer 60 stond er, dus ik liep naar de voordeur. Na een paar keer op de bel van kamer 2/2 te hebben geduwd, zonder enige reactie, vreesde ik het ergste. Gelukkig kwam er net een klusjesman naar buiten waardoor ik naar binnen kon snieken. Toen ik eenmaal op de tweede verdieping aangekomen was, en geloof me dat was niet eenvoudig met een koffer van 20 en een rugzak van 10 kilo, stond er een van de drie deuren open. Ik keek naar binnen en daar stond dan toch “Nick” (afkorting van haar Indiaanse naam die niet uit te spreken is :P). Ze was wakker geworden van de bel en keek erg slaperig uit haar ogen. Ze liet me mijn kamer zien en alle kamers van het appartement. Toen ik aan het uitpakken was kwam ook Avinash binnen en gaf me meteen een Subway broodje dat hij voor me had meegenomen van zijn werk. Een uurtje later ben ik met hem naar de stad gelopen, waar hij me vanalles over vertelde, om vervolgens kussens en een dekbed te kopen voor mijn bed. Later die avond ben ik nog met Annelies en Elke gaan eten in het hostel van Elke. Daar konden we zelf gewoon koken, paste met Ierse Bertollisaus, verse groenten en raar schots gehakt.

Dag twee verliep met lekker uitslapen en daarna naar het centrum om zelf eens rond te kijken. Daar heb ik toen nog wat spullentjes gekocht en toen ben ik met de metro weer teruggegaan naar mijn kamer. De rest van de middag heb ik vooral rondgelopen op en rondom de campus van de universiteit waar ik hieronder wat foto’s heb neergezet samen met een filmpje van mijn kamer.

Morgen begint het Oriëntatie programma (duurt 3 dagen) om 10:00. Maar aangezien het maar 15 min lopen is naar de andere kant van de campus waar ik morgen moet zijn is dat goed te doen. Ik zal jullie dit weekend op de hoogte houden hoe dat allemaal is verlopen. 😉

Foto’s eerste dagen Glasgow, vooral campus universiteit

Kamer Glasgow

2 comments

  • Ils on 6 januari 2011 at 19:13

  Hej Tim,

  Leuk verhaaltje! gelukkig ben je goed aangekomen en kwam je toch nog binnen in je kamer! fijn dat je al vriendjes hebt gemaakt maar je mist ons natuurlijk al heel erg!!
  Het ziet er daar mooi uit en ook je kamertje is nog netjes haha
  Veel plezier daar ik kijk al uit naar je volgende verhaal

  Kusjes Ils

 1. Hoi Tim!

  Mooie foto’s en een leuk filmpje. Ik mis alleen de twee lekkerste presentatoren van Limburg, komen die in een van de vervolgfilmpjes wel aan bod? Ik wens je in ieder geval nogmaals een fijne tijd daar in het hoge Noorden!

  Groetjes Martijn

Comments have been disabled.

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 2 at 04:07 am UTC
This month: 2 at 06-01-2020 04:07 am UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC