Nog een maand!

Over een maand is het zover, dan vertrek ik naar Glasgow voor vijf hele maanden. Maar er zijn toch al wat bergen verzet moeten worden om het zover te kunnen laten komen. Allereerst was het lastig om vakken te kiezen aan de Univerity of Glasgow aangezien deze nergens online te vinden waren. Toen dit uiteindelijk wel gelukt was (d.m.v. http://www.gla.ac.uk/coursecatalogue/) bleken mijn voorkeuren op dit moment niet bevestigd te kunnen worden aangezien dit “Honours” vakken waren waarvan pas begin januari van beslist wordt welke er nu precies door gaan. Toch heb ik voorlopig voor de vakken “Scotland the stateless nation” en “England and it’s neighbours” gekozen, al ga ik het tweede vak omwisselen voor een meer sociaal-economisch gerelateerd vak. Maar dat is allemaal toekomstmuziek wat ik pas kan gaan regelen in Glasgow zelf. Behalve vakken van de University of Glasgow moet ik in Glasgow ook nog een vak van de Radboud Universiteit uitvoeren, namelijk mijn Bachelorscriptie. Hiervoor heb ik alvast een begeleider gezocht en dat is o.a. door mijn onderwerp prof.dr. Engelen geworden waarmee ik wanneer ik in Glasgow ben veel over de mail contact zal hebben. Waarschijnlijk wordt het onderwerp een vergelijking van Glasgow met Nijmegen inzake de laatste fase van de demografische transitie en welke factoren daarin meespelen. Met andere woorden waarom er vanaf de 19e eeuw gestart wordt om in vergelijking met de periode daarvoor minder kinderen te krijgen binnen het huwelijk i.p.v. laat te trouwen. Toen dit ook eenmaal geregeld was werd het tijd om mijn Erasmusbeurs te gaan aanvragen, hiervoor moest mijn Learning Agreement in Nijmegen door een aantal personen getekend worden waarna het samen met mijn aanvraagformulier van de Universiteit van Glasgow kon worden opgestuurd. Toen deze na een maand eindelijk weer terug kwam kon ik vorige week eindelijk mijn beurs officieel aanvragen. Deze Erasmusbeurs zorgt ervoor dat ik een extra toelage krijg om de kosten in het buitenland te kunnen drukken. Maar blijkbaar houden ze er van om je met formulieren te blijven vervelen aangezien ik meteen verder kon met een OV-formulier zodat ik het bedrag dat staat voor je OV-kaart bij mijn studiefinanciering krijg. Aangezien het allemaal in mijn eigen voordeel is en er zelfs geld mee te verkrijgen valt laat ik het allemaal maar over me heen komen. Ook bij Toverland heb ik moeten aangeven dat ik een half jaar niet kon komen werken, maar dit was gelukkig geen probleem zodat ik bij mijn terugkomst daar gewoon weer aan de slag kan. Als laatste heb ik gelukkig ook al iemand gevonden die mijn kamer wil huren voor een half jaar. Jeroen uit Lottum bij velen wel bekend wordt de nieuwe bewoner. Ik kan Bram en hem alleen maar succes toewensen.

Naast alle dingen die al geregeld zijn moet ik toch nog een aantal zaken regelen. Mijn reis staat gelukkig al wel vast. Ik vlieg vanaf Schiphol naar Edinburgh en wel met de vlucht van 10:20 in de ochtend op 4 januari, wat betekend dat ik vroeg op moet staan aangezien ik me rond 8:20 al moet gaan inchecken. Wanneer ik in Edinburgh aankom dan ga ik met de trein naar Glasgow waarna ik ongeveer 15 minuten moet lopen om in mijn Hostel te komen. Hostel? Jazeker want dit is dus nog een van de dingen die ik nog moet regelen, een kamer. Om online en zeker vroeg van te voren een kamer te vinden in Glasgow is vrijwel onmogelijk. Daarbij kun je ook heel gemakkelijk op deze manier opgelicht worden of in een krot vast komen te zitten. De University of Glasgow biedt daarnaast ook alleen kamers op de campus aan, aan studenten die een jaar of langer blijven. Pech voor mij dus. Daarom ga ik deze maand nog wat mailen maar waarschijnlijk komt het grootste zoeken en bezichtigen neer op de week die ik in het hostel in Glasgow zit. Gelukkig zijn kamers in Glasgow niet zo’n probleem als in de meeste Nederlandse steden, dus dat moet te doen zijn. Daarnaast zijn er nog de laatste telefoontjes naar bank, zorgverzekering enz. die nog moeten gebeuren maar de belangrijkste zaken zijn geregeld.

Misschien zal het sommige ook al zijn opgevallen dat ik nogal wat praktische zakelijke informatie neerpen. Dit komt omdat ik sinds vorige maand ook officieel een van de IRUN-ambassadeurs ben. Simpel gezegd ben ik een aanspreekpunt voor studenten in Glasgow over de Radboud Universiteit en visa versa en daarbij moet ik ook voor hen een blog bijhouden.

Veel meer valt er op het moment niet meer te vertellen, tenzij mensen dingen willen weten dan kun je hieronder gewoon een reactie plaatsen als je geregistreerd bent. Op die manier krijg je ook steeds een mailtje wanneer er iets nieuws wordt geplaatst. 😉

0 visitors online now
0 guests, 0 members
Max visitors today: 2 at 04:07 am UTC
This month: 2 at 06-01-2020 04:07 am UTC
This year: 31 at 03-18-2020 11:18 pm UTC
All time: 86 at 02-01-2018 08:20 pm UTC